בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מחליטים לרצף את הבית כולו או חלקים ממנו (רק בחדרים נאמר) באמצעות פרקט ולא בכדי. הפרקט מעניק לבית מראה חמים מחד ויוקרתי מאידך. אך בניגוד לרצפות העשויות מקרמיקה, גרניט פורצלן ועוד, התחזוקה של רצפת הפרקט וניקיונה אינו זהה כלל וכלל לרצפות שהוזכרו לעיל. מהם סוגי הפרקט השונים? מהם ההבדלים ביניהם. ומהי הדרך הטובה ביותר לשמור על ניקיונם במאמר שלפניכם.
סוגי הפרקט השונים
פרקט מעץ מלא. זהו סוג הפרקט האיכותי והיקר ביותר שכן הוא עשוי מעץ מלא. היתרון ברכישת פרקט מעץ מלא הוא ביופיו האדיר. החסרונות הם רבים: ראשית בשל הצורך לחדשו כל תקופה שכן מראהו נשחק די מהר ביחס לשאר הסוגים, הצבעים בהם ניתן לרכוש את הפרקט מהעץ המלאה הם מוגבלים והוא רגיש יותר לשריטות ו"פציעות".
פרקט למיניציה. זהו הסוג הפופולארי ביותר שכן הוא מהווה חיקוי זול לפרקט העת המלא. מדובר במלמין אשר צופה בתמונה של עץ ומכאן מחירו הזול. היתרון ברכישת פרקט למינציה הוא במחירו הזול, תחזוקתו הקלה, עמידותו בפני שריטות ושחיקה ומגוון הצבעים מהם ניתן לבחור. החיסרון הוא כמובן בעמידותו לאורך השנים.
פרקט שכבתי. סוג פרקט אשר עשוי משכבות חלקיות מעץ ומשכבות חלקיות סינטטיות. במטרה להוזיל עלויות, אך לשמור על מראה של עץ מלא.
טיפים לניקוי סוגי הפרקטים השונים
המכנה המשותף לכל סוגי הפרקטים הוא שאין לשפוך כמויות אדירות של מים בשעת הניקוי, אין לשפשף את משטח הפרקט באמצעות צמר פלדה ודומיו וכמובן שאין להשתמש בחומרי ניקוי אשר אינם מיועדים לשימוש ניקוי הפרקט בלבד כגון נוזל רצפות רגיל. לפני תחילת הניקיון, רצוי לשאוב את החדר מאבק ולכלוך ואם אין שואב ניתן לטאטא את הרצפה ביסודיות. לאחר מכן, יש להצטייד בסמרטוט רצפה לח, אשר נסחט היטב, על מנת למנוע מצב בו יחדרו מים אל תוך הפרקט.
טיפים כללים לתחזוקה ושמירה על הפרקט
מומלץ להדביק מתחת לריהוט בחדר, מדבקות סיליקון על מנת למנוע פגיעה ושחיקה של הרצפה. לדוגמא, יש להדביק את הסיליקון על רגליות/גלגלי העריסה או הכסא וכך בכל פעם שתרצו להעביר את פריט הריהוט ממקום למקום, הגלגלים לא ישרטו את הרצפה.
לקריאה נוספת ניקיון משרדים.